De aktiva ingredienserna i rosenrot är rosarin, rosavin, rosin och salodriside

Rosenrot

De aktiva ingredienserna i rosenrot är rosarin, rosavin, rosin och salodriside. Det är huvudsakligen dessa fyra ämnen som finns i rosenrot och gör växten till vad den är.

Förbättrad mental prestation med rosenrot

Extrakt från sibirisk rosenrot har mycket bra egenskaper för att motverka depression och stress. Huvudingrediensen som sägs ansvara för det är Salidroside och Rosavin. I en studie med 200 deltagare kunde man visa att rosenrot hade betydande effekt stress och pigghet jämfört med testgruppen som fick placebo.

Förbättrad mental prestation med rosenrot

Man noterade även att de som gick på anti-depressiv medicin inte behövde den mängd som skrivits ut. Man har emellertid inte kunnat konstatera den exakta orsaken men man kan rent hypotetiskt säga att rosenrot har mycket bra effekt mot stress.

Rosenrot och fysisk aktivitet

Rosenrot förhindrar utmattning i samband med träning samt att den gör återhämtningen mer effektiv och snabbare. Den stimulerar också inlagringen av glykogen i muskler och lever. Rosenrot stimulerar även proteinsyntesen och sänker den katabola processer.

Rosenrot och fysisk aktivitet

Sexliv

Växten har visat sig ha goda effekter på impotens men även på lusten. Många beskriver rosenrot som mycket bra för ökade lustkänslor.

Fettförbränning

Rosenrot har visat sig förbättra lipolysen som är energiomsättningen för fett.

Rosenrot eller Rhodiola rosea är en växt som uteslutande finns i de nordligaste delarna av världen

Rosenrot eller Rhodiola rosea är en växt som uteslutande finns i de nordligaste delarna av världen. I norra delarna av världen trivs rosenrot där det är torrt och kyligt vilket tillåter växten att frodas. Området omfattar den arktiska regionen, norra delarna av Asien, Nordeuropa samt klippiga bergen i Nordamerika. Växtens blomma är liten och gul eller rosa.

Effekter

Rosenrot har varit känd för människan i århundraden och mycket forskning har gjorts på dess effekter främst i Ryssland och Storbritannien.

Rosenrot har varit känd för människan i århundraden

Forskare har kommit fram till att cirka 80 % av alla åldersrelaterade sjukdomar kommer ifrån stress. Stress i vårt allt mer hetsiga samhälle kan vara orsaken till allt fler kroniska sjukdomar och ålder.

Naturen har emellertid skapat en medicin mot denna vanligt förekommande stress och dem kallas adaptogener. Dessa naturtillgångar har den bredaste påverkan på läkande processer och är också det bästa botemedlet mot stress.

Rosenrot förbättrar nervsystemet och mentala utvecklingsskeden

Rosenrot förbättrar nervsystemet och mentala utvecklingsskeden som kontroll av aktiviteter och minne genom att öka blodtillförseln till muskler och hjärna. Rosenrot har även bra egenskaper på proteinsyntesen, det vill säga celluppbyggnaden i kroppen.

Adaptogen

Adaptogener och introduktionen till dess egenskaper upptäcktes av ryssen Dr. Nicolai Lazarev 1947. Han grundade namnet adaptogen och menade att det var en organism som neutraliserade psykisk, biologisk och kemiska stressfaktorer genom att producera ett speciellt motstånd, nämligen ”disabol”. Dr. Nicolai Lazarev utförde mycket forskning på örter som tillhörde adoptgener.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *