Rödbetor har visats sig ha en bevisat positiv effekt på människors hälsa

Rödbetspulver

Rödbetor har visats sig ha en bevisat positiv effekt på människors hälsa. Det kan dock vara väldigt svårt att på naturlig väg få i sig de nödvändiga mängderna rödbetor för att uppnå en märkbar effekt.

För att kunna tillgodogöra sig en optimal dos av betornas näringsrika och hälsofrämjande ämnen skulle man vara tvungen att äta väldigt stora mängder rödbetor.

En näringsdeklaration för rödbetspulver

Många förespråkar därför att istället dricka rödbetsjuice då den är mer koncentrerad. Dock är inte detta heller idealt då juicerna ofta genomgår en pastöriseringsprocess som tar bort många av näringsämnena.

Ett enklare och mer effektivt sätt att få i sig alla nyttiga beståndsdelar från rödbetan är i form av rödbetspulver. Detta är den mest koncentrerade formen av betan och också den som behåller allra mest av näringsämnena.

Rödbetspulver har bevisat positiv inverkan på ett antal kroppsliga funktioner

En näringsdeklaration för rödbetspulver visar att 100 gram innehåller: 1449kJ/345 kcal energi, 1 gram fett (varav 0 gram mättat fett), 70 gram kolhydrater (varav 46 gram sockerarter), 6 gram fiber, 11 gram protein och 1 gram salt.

Rödbetspulver har bevisat positiv inverkan på ett antal kroppsliga funktioner:

  • Blodtryck och kolesterolnivåer
  • Leverfunktionen
  • Kondition och prestation
  • Minskad risk för cancer, stroke och
  • Ökar de antioxidanta enzymerna och antalet vita blodkroppar

Rödbetspulver är toppen att använda som ingredienser i till exempel smoothies och juicer

Användningsområden

Rödbetspulver är toppen att använda som ingredienser i till exempel smoothies och juicer. Pulvret går också att använda på en mängd olika sätt i matlagning och bakning. Det är endast din fantasi som sätter gränser.

Här följer ett enkelt recept på en illrosa smoothie som är packad med olika nyttigheter. Smoothien går snabbt att slänga ihop och passar utmärkt som mellanmål eller en snabb lunch.

Var hittar man rödbetspulver

Ta fram mixern och lägg i 1½ dl mild naturell yoghurt, 1 dl kallt vatten, ½ liten banan (gärna kravmärkt såklart), ¾ msk rödbetspulver, ½ msk hampaproteinpulver och 1-2 tsk flytande honung. Mixa ihop alla ingredienser och servera i ett högt fint glas, gärna med sugrör.

Fler hälsosamma och smarriga recept och tips på hur man kan använda rödbetspulver hittar man enkelt på nätet.

Naturligtvis går det även att köpa rödbetspulver på nätet

Var hittar man rödbetspulver

De positiva effekterna som uppstår när man tillägger rödbetspulver i kosten kan alltså inte ifrågasättas. Pulvret är dock inte alltid helt lätt att få tag på, men de flesta välsorterade hälsokostaffärer saluför rödbetspulver, ofta i flera olika varianter. Även vissa apotek med en mer holistisk inriktning kan ibland sälja pulvret.

Naturligtvis går det även att köpa rödbetspulver på nätet. Det är till och med det enklaste sättet då det idag finns en mängd nätbutiker som tillhandahåller varan.

Det är även viktigt att se till att det rödbetspulver man köper håller en hög kvalitet

Det är även viktigt att se till att det rödbetspulver man köper håller en hög kvalitet. Precis som med de flesta hälsokostprodukter finns det en uppsjö av olika tillverkare och deras produkter kan skilja sig väldigt mycket, både när det kommer till pris och kvalitet.

Rödbetspulver bör torkas på låg temperatur under lång tid så att det behåller så mycket som möjligt av näringsämnena. Så var mån om att rödbetspulvret du köper är ekologiskt och produceras under goda och väl dokumenterade etiska förhållanden.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *