MCT-oljan är en olja med flera olika fettsyror

MCT-olja

MCT-oljan är en olja med flera olika fettsyror som hjälper till att ge din kropp snabb energi utan att den lagras som underhudsfett. Oljan passar utmärkt för dem som tränar väldigt mycket eller som rent allmänt är väldigt fysiskt aktiva och är ett mycket populärt kosttillskott bland de som idrottar eller spenderar mycket tid på gymmet. Men kan användas av alla som behöver lite extra energi.

MCT-oljan används också väldigt ofta av de som lider av olika magproblem

MCT-oljan används också väldigt ofta av de som lider av olika magproblem eller av dem som äter en sådan kost att magen gärna behöver lite extra hjälp för att må bra och finna balans. Oljan hjälper nämligen magen att må bra och få en bra bakterieflora.

Effekten av MCT som tillskott

  • Du får en bättre bakterieflora i magen och kan på så vis undan komma olika magbesvär.
  • Du får både ökad energi och ökad förbränning vid träning.
  • Du kan få bättre kontroll på din aptit.
  • Du får en högre fysisk uthållighet

MCT står för Medium Chain Triglycerides

Vad är MCT

MCT står för Medium Chain Triglycerides, på svenska beskrivet som medellånga mättade fettsyror. Detta är en unik form av fett som ger mycket positivt till kroppen och eftersom att dessa fetter har en kort kedjelängd så omvandlas dem fortare till bränsle vilket gör att dem snabbt ger väldigt mycket energi till din kropp.

Vad är MCT

När äter jag oljan

Oljan doserar du vid måltiderna. Vanligtvis börjar man med dosering två gånger dagligen och då tillsammans med maten. Hur du ska dosera beror dels på hur aktiv du är och för att hitta den rätta mängden bör du därför prova dig fram eller rent av rådfråga när du köper produkter. Varje människa är unik och vi kräver därför olika mycket. Men vanligast så kan du följa de rekommendationer som du kan läsa på förpackningen.

När äter jag oljan

Efter det att du använt oljan regelbundet under en period kan du märka fantastiska resultat. Framförallt på hur du presterar under träningspassen men också på vilken energi du har i allt du gör dagligen. Med MCT-oljan kan du prestera bra både när du gör annat och är inne på gymmet eller i löparspåret.

Kom ihåg att dina resultat inte blir bättre av att du överdoserar oljan utan att du då istället kan få väldigt dåliga resultat och dessutom kan må dåligt av det i längden. Läs därför alltid den rekommenderade doseringen innan du använder oljan.

Köpa MCT-olja

Köpa MCT-olja

Oljan kan du hitta i olika former av hälsokostbutiker och i olika gym butiker där du annars kan hitta proteinpulver och dylikt. Kort och gott i närmaste affär där du kan hitta kosttillskott för idrottare och aktiva människor. Vad gäller priset så varierar detta aningen men oftast kan du hitta oljan för runt 200 kronor eller under 200 kronor per 500 ml.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *