MSM pulver

MSM pulver

MSM står för metyl-sulfonyl-metan och är en form av hälsokostpreparat som innehåller aktivt svavel. Vår kropp är i behov av svavel. Det är svavel som bland annat hjälper kroppen att bygga upp proteiner och enzymer som i sin tur skyddar mot bland annat toxiner. Svavel behövs också för att underhålla andra funktioner i kroppen. För att du ska må så bra som möjligt och för att din kropp ska fungera så behövs alltså svavel.

Kort fakta om MSM pulvret

  • MSM pulvret kan användas både för invärtes och utvärtes bruk.
  • MSM räknas som ett av naturens minst giftiga ämnen.
  • MSM förekommer naturligt i mycket av vår färska mat.
  • MSM kallas ibland för en skönhetsmineral.

Effekt av MSM pulver

Effekt av MSM pulver

Daglig användning av MSM pulvret kan föra med sig flera olika bra effekter. Bland annat så hjälper ett dagligt intag av pulvret dig att behålla din ledrörlighet och stärker också ditt hår och din hud. Smärtor som du tidigare haft i din kropp kan lätta eller rent av försvinna och du som tidigare haft problem med stelhet kan få effekten av att din kropp känns mjukare att hantera.

En stor effekt som pulvret har är att du blir gladare och piggare. För att vår kropp ska kunna producera serotonin och dopamin så behövs nämligen MSM för att det ska fungera på bästa möjliga vis. Och dopamin är en av de allra viktigaste substanserna som finns i det centrala nervsystemet då det ingår i kroppens belöningssystem och det är belöningssystemet som i sin tur får oss att känna oss glada och tillfredsställda.

Så använder du MSM pulver

Så använder du MSM pulver

Pulvret kan användas på olika vis. Du kan nämligen både använda pulvret genom att äta det men också genom att applicera det på huden. Väljer du att använda dig av dina doser pulver i mat så brukar det oftast vara enklast att blanda ner dem i filen eller någon dryck. Du kan i princip blanda ner pulvret i vad än du känner för. Flera av de som använder detta pulver föredrar dock att blanda ner det i någonting som dem tycker smakar väldigt gott eftersom att pulvret i sig själv kan smaka aningen beskt.

Vill du använda pulvret på huden så gör du det enklast genom att blanda ut det i vatten och där efter stryka blandning på din hud. Denna metod används ofta av de som har problem med lederna eftersom att pulvret då når de drabbade områdena på ett annat vis. Sväljer du pulvret med mat så får det själv hitta sin väg i kroppens system men med blandningen så kan du stryka det direkt på det område som du exempelvis har väldigt ont på.

Köpa MSM pulver

Köpa MSM pulver

Detta pulver går att köpa främst i olika former av hälsokostbutiker då det är ett hälsopreparat. Vad gäller priset så brukar 400g MSM pulver kosta omkring 200 kronor. Detta kan dock variera beroende på vilket märke pulvret kommer från eftersom att olika leverantörer har olika saker medräknade i priset. Men för omkring 200 kronor ska du enkelt kunna hitta ett pulver som passar dig.

När bör jag använda pulvret

När du ska använda pulvret är helt och hållet upp till dig. Vill du använda dig av det på grund av dess goda påverkan på din kropp så är det bara till att börja direkt. Där finns ingenting som hindrar dig då MSM pulvret innehåller sådant som är viktigt för vår kropp.

Vad gäller dosering så är det viktigt att du inte överdoserar då för mycket av någonting aldrig är bra. Dock är det också viktigt att du vet att vilken dos just du behöver kan variera från individ till individ. Så prova dig gärna fram tills du hittar en dos som passar dig, men börja gärna med den rekommenderade dosen som du allra oftast kan läsa på paketen.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *