Korngräs

När man börjar inse saker som att det kanske inte är så nyttigt att dricka mjölk och att man faktiskt behöver få i sig mer av vitaminer och mineraler, så undrar man förstås vad man bör äta för att fortsatt må bra och behålla starka ben.

Vad gäller mjölken så har den länge lanserats som så viktig på grund av det kalcium som den innehåller, men det finns faktiskt andra fina källor både till kalcium och andra viktiga mineraler som till exempel järn.

Ett strålande exempel på detta är korngräs som är otroligt näringsrikt

Ett strålande exempel på detta är korngräs som är otroligt näringsrikt. Med en tesked av detta gräs i pulverform per dag så får man i sig all A vitamin som man behöver och en massa andra viktiga näringsämnen.

Vad är korngräs?

Korngräset är ingen nyhet och har länge använts som medicin och som ingrediens i mat och dryck. Man använder sig till exempel flitigt av korngräs för att brygga öl. Det som är nytt i användningen av detta nyttiga gräs är att man pressar juicer direkt från gräset eller torkar det för att skapa ett pulver som man kan blanda i mat och drinkar för att på så vis öka näringsvärdet i matvarorna.

Vad är korngräs?

Det finns likheter mellan korngräset och vetegräset men korngräsets smak anses vara mildare och det kan vara en fördel då man vill göra juice av det.

En explosion av näring

Varför är då detta gräs så populärt bland de som vill leva ett hälsosamt liv? Det är inte alls så svårt att förstå då man ser närmre på vad det innehåller. 10 gånger mer kalcium än mjölk, 25 gånger mer kalium än vad bananer har, och så 5 gånger mer järn än det som finns i spenat.

Korngräspulver och juicer är alltså ett fantastiskt kosttillskott

Det här är bara början för korngräset bjuder också på vitaminer som A och C samt 18 aminosyror, klorofyll och antioxidanter. Lägg till en rad B vitaminer, däribland B12, samt mangan, fosfor, krom, omega-3 och zink.

Som kosttillskott

Korngräspulver och juicer är alltså ett fantastiskt kosttillskott och det både till vuxna och barn. Man brukar säga att det räcker med en tesked per dag för en vuxen och en halv tesked per dag för ett barn. Det enklaste är att använda sig av kosttillskottet som pulver eftersom man kan blanda detta i olika typer av mat och drinkar. Man kan också få i sig det nyttiga gräset i form av tabletter och ta det precis som vitaminpiller.

Korngräset bjuder också på vitaminer

Med tanke på att det här gräset anses vara bakteriehämmande, ha en renande effekt på kroppen, verkar mot inflammation och har förmågan att neutralisera tungmetaller så finns det god anledning för de flesta att använda sig av det som kosttillskott. För veganer så är det verkligen kanon att få det kalcium, järn, omega-3, och vitamin B12 som går förlorat då man inte äter mjölkprodukter eller kött och fisk.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *