Betakaroten omvandlas till A-vitamin i din kropp om det är så att din kropp behöver A-vitamin

Betakaroten

Betakaroten omvandlas till A-vitamin i din kropp om det är så att din kropp behöver A-vitamin. Vilket är väldigt bra då det aldrig är bra att överdosera A-vitamin men äter du mycket betakaroten så finns det ingen chans att du gör det eftersom att din kropp doserar själv i detta fall.

Det är A-vitaminen som bildas i din kropp från betakaroten som gör dig väldigt mycket bra egenskaper. Bland annat eftersom att A-vitamin har stor påverkan på viktiga egenskaper i vår kropp. Exempelvis ögonen. Här nedan kommer en lista på andra bra egenskaper med betakaroten.

Goda egenskaper från betakaroten

Goda egenskaper från betakaroten

  • Stärker immunförsvaret.
  • Sänker kolesterolvärdet.
  • Förbättrar matsmältningen.
  • Ger kroppen en högre tolerans mot olika gifter.
  • Hjälper hudens pigmentering och gör därför att du blir brun snabbare.

Vill du få en ytterligare bättre effekt av betakaroten så bör du kombinera den med E-vitamin eftersom att E-vitaminen då ger betakaroten en boost och ökar dess egenskaper.

Betakaroten fungerar som en antioxidant och skyddar dina celler mot oxidativ stress

Betakaroten fungerar som en antioxidant och skyddar dina celler mot oxidativ stress. Dock bör du se upp med betakaroten om du är storrökare då det på de personerna blir omvänt och den oxidativa stressen ökar istället.

Betakaroten finns naturligt i flera olika grönsaker och är inte giftigt på något vis men bör som så mycket annat inte överdoseras då den då kan få dålig effekt på din kropp.

Brun med betakaroten

Brun med betakaroten

Äter du mycket betakaroten så lagrar den sig i hudens fettlager och gör på så vis att huden blir aningen brun eftersom att betakaroten i sig själv är brun. Inte nog med att betakaroten gör att du blir brunare den hjälper också till att skydda dig mot solen. Betakaroten gör att hudens celler producerar melanin som vi också ser som solbränna.

Eftersom att du med betakaroten skapar ett visst skydd mot solen så bränner du dig inte lika enkelt som du gjort förut och kan dessutom undan komma olika former av plitor som man ibland kan få från solen. Genom att regelbundet äta det rekommenderade intaget av betakaroten kan du känna dig mer säker i solen och du kommer samtidigt på ett enklare sätt få fin färg.

Köpa betakaroten

Köpa betakaroten

Betakaroten kan du först och främst hitta i olika hälsokostbutiker. En burk eller ask med betakaroten brukar kosta omkring 100 kronor. Hur många tabletter där då är i asken/burken kan variera en aning. I vissa fall kan du hitta betakaroten ytterligare billigare än 100 kronor och ibland så kostar det aningen mer.

Varför ska jag äta betakaroten

Betakaroten har flera bra effekter på din kropp som exempelvis förbättrat immunförsvar och samtidigt hjälper betakaroten dig att skapa ett skydd mot solen men ger dig ändå en fin färg.

Betakaroten har flera bra effekter på din kropp som exempelvis förbättrat immunförsvar

Flera som väljer att äta betakaroten gör det främst för att förbättra bland annat sitt immunförsvar men du kan också börja äta betakaroten några veckor innan en utlandsresa för att på så vis försäkra dig om att du kommer få fin färg samtidigt som du skapar ett skydd mot solen.

Ska du äta betakaroten före en resa bör du dock börja att äta den fyra veckor innan avresa för att få bästa effekt.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *