Vad är vetegräs?

Vetegräs

Om du inte har upptäckt vetegräset ännu så är det verkligen på tiden. Det här är en fullkomligt naturlig produkt som är fullsprängd av nyttiga ingredienser. Det enklaste är att använda sig av vetegräspulver som kommer från en bra leverantör och sedan blanda detta till smoothies som man dricker dagligen.

Om du vill veta mer om hur du kan använda vetegräspulver och vilka produkter som ger de bästa resultaten så kan vi tipsa om att göra en sökning för det finns många sajter som har en massa information om detta nyttiga gräs.

Man kan faktiskt odla eget vetegräs hemma på fönsterkarmen

Man kan faktiskt odla eget vetegräs hemma på fönsterkarmen, men det är viktigt att förstå att den här typen av odling kan dra till sig mögel och då blir det inte så nyttigt som man hade tänkt sig.

Vad är vetegräs?

Att det rör sig om gräs förstås man ju av namnet men vad är det som är så nyttigt med vetegräset? För det första så får man med ett bra vetegräspulver alla de viktigaste aminosyrorna, däribland de åtta som är livsnödvändiga, plus en rad vitaminer och mineraler, då särskilt magnesium.

Vetegräset ger aktiva enzymer och antioxidanter som hjälper kroppen att bli av med gifter

Vetegräset ger aktiva enzymer och antioxidanter som hjälper kroppen att bli av med gifter. Många talar även om att detta gräs är rikt på klorofyll som är väldigt bra för kroppen. Vetegräset växer på många olika håll i världen och man kan som sagt odla det själv inomhus.

Man ska tänka på var gräset eller pulverprodukter kommer ifrån för det finns förstås regioner i världen där gräset kan utsättas för gifter och tungmetaller som man då kommer att få med som en biprodukt.

Så använder du vetegräspulver

Genom att se närmre på certifikat om miljösäkerhet och liknande från leverantören så kan man säkra sig om att man får en ren och frisk vetegräsprodukt.

Så använder du vetegräspulver

Det är väldigt lätt att använda sig av vetegräspulvret. Man kan blanda det som det är i ett glas vatten och dricka eller så kan man tillsätta en tesked i den smoothie som man normalt dricker. Vetegräset har en mild smak som inte stör i olika blandningar med andra grönsaker och frukter.

Det är väldigt lätt att använda sig av vetegräspulvret.

En tesked brukar motsvara en portion så man kommer väldigt långt med en påse pulver. Med tanke på detta så ska man se till att förvara den på rätt sätt så att vetegräspulvret håller sig.

Det brukar rekommenderas att pulverpåsen står torrt och kyligt och man ska givetvis se till att tillsluta den ordentligt. Många vetegräspulverprodukter kan hålla sig i över ett års tid även efter det att man har öppnat påsen.

Nyttan med vetegräset

Det kan vara bra att dricka vetegräsjuice eller vetegräs-smoothie på tom mage eftersom man då får en maximal effekt av alla nyttiga ingredienser som finns i pulvret.

Nyttan med vetegräset

Låt oss se lite närmre på alla de fantastiska fördelar som finns med vetegräspulver. Listan kan göras lång så vi tar bara med några av de allra främsta fördelarna…

  • Produktionen av röda blodkroppar stöds och därmed så kan man säga att vetegräspulvret är med och bygger upp blodet samt ökar på hemoglobinproduktionen.
  • Gräset har ämnen som kan döda parasiter som finns i kroppen och som fungerar på ett renande sätt.
  • Man kan få effekter som minskat kolesterolvärde och ett sänkt blodtryck.
  • Immunförsvaret stärks och bakterietillväxt kan förhindras.
  • Produktion av enzymer som kan ha en skyddande effekt mot sjukdomar som cancer.
  • Stimulerad läkning så att sår kan läkas snabbare.
  • I vetegräset så finns det selen som anses ha en renande effekt mot tungmetaller som kvicksilver.
  • Kan även användas för utvärtes bruk, exempel på detta är att man kan använda sig av vetegräspulvret för att bli av med mjäll.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *