Baldersnäs Lantrasgård

Gårdsbutik, café och visningsgård med ekologiskt hästdrivet jordbruk.

www.lantras.se baldersnas@lantras.se tel +46768632427 eller +46707898410

På den underbara Baldersnäshalvön ligger Baldersnäs Lantrasgård, mitt i ett naturreservat, som är ett paradis för både djur och människor. Här bevarar vi många av de gamla svenska lantraserna som idag är utrotningshotade. Allt från de små Tabackstorpsfåren som det bara finns 50 djur av i hela värden till den stora Ardennerhästen Guldfaxe.

I det 100 ha stora naturreservatet betar våra 300 får för att hålla landskapet öppet och bevara den naturliga mångfalden. Här växer de upp utan stress och med obesprutat och ogödslat gräs och örter som föda.

Ankor, höns, kaniner, getter, får, kor och hästar hälsar dig välkommen till lantrasgården. Öppettider och pris, se vår hemsida lantras.se. Se även vår utställning av ox- och hästdragna jordbruksredskap.

Vår trevliga gårdsbutik med gårdens egna ägg, rökta fårkorvar, ekologiskt lammkött och fårskinn samt lokalproducerad honung, sylt, knäckebröd, skorpor, safter mm är öppen från midsommar till mitten på augusti, se hemsida lantras.se. Du kan även mala ditt egna ekologiska mjöl från äldre sädesslag i vår lilla stenkvarn.

Cafét är öppet samma tid som gårdsbutiken och serverar ljuvliga hembakade marängbakelser, kladdkakor, lammfärspiroger och gott ekologiskt fairtrade kaffe. Naturligtvis finns gluten- och mjölkfria alternativ.

Vill du boka en fårsafari med häst och vagn eller en vagnstur i Herrgårdsparken så ring kusken Erik +46768632427 eller lägg ett mail till baldersnas@lantras.se .

lantras 2